Sverige har alltid varit något av en musiknation och vill man uppleva musik i landet finns det mycket goda möjligheter till detta, vare sig det handlar om konserter, musikaler eller festivaler av olika slag.

Konserter i Sverige

Oavsett om man bor i norra Sverige, södra Sverige eller någonstans mittemellan är konsertutbudet mycket bra och framför allt i storstäderna där man om man vill i princip kan gå på konsert nästan varje dag. Vill man se riktigt stora artister och riktiga världsstjärnor behöver man verkligen inte känna sig svältfödd då många av de riktigt stora gästar Sverige titt som tätt. Bara under förra året gästades vi av bland andra Bruce Springsteen, Robbie Williams och Kiss för att nämna några. Och detta året ser inte ut att bli sämre då bland andra Metallica, Miley Cyrus och Justin Timberlake kommer till våra breddgrader.

Musikal och teater i Sverige

Även vad gäller musikaler och annan form av teater har Sverige ett digert utbud. Framför allt i Stockholmsområdet, men även i Göteborg och Malmö, fullkomligt kryllar det av musikaler och teater i olika former. Även i Trollhättan hittar man musikal och teater och då i form av Teater Endorfin, vilka med jämna mellanrum sätter upp föreställningar i staden.

Musikfestivaler i Sverige

Under de senaste tio åren har antalet musikfestivaler i Sverige bara blivit fler och fler. Vare sig man bor i Skåne eller i Norrbotten så finns det alltid någon festival att åka på i närheten. Sommar är lika med festivaltid och det är också under den perioden som de flesta festivaler äger rum. En av de mest kända och största festivalerna är bland annat Bråvalla Festival, som gjorde sitt första år förra året och som även kommer att äga rum i år, nämligen i slutet av juni.Andra stora festivaler är hårdrocksfestivalen Sweden Rock Festival i Sölvesborg, som äger rum i början av juni, Summerburst som kommer att gå av stapeln i Göteborg i slutet av maj och i Stockholm i mitten av juni, samt Way Out West som äger rum i Göteborg under augusti månad.