Ja, då är det snart dags för årets upplaga av den Svenska melodifestivalen och självklart vill vi på Trestadsmusik uppmärksamma detta. Trollhättans egen Jessica Anderssson har ju medverkat 5 gånger med start 2003 och “Give Me Your Love” med gruppen Fame. I årets upplaga är inte Jessica med men många duktiga artister kommer att medverka i de olika deltävlingarna och kämpar om en plats i den stora finalen.  Här följer vilka orter som melodifestivalen kommer att besöka med sina deltävlingar.

Malmö

MikrofonDen första deltävlingen kommer att befinna sig i Malmö den 1 februari, här vill säkert Yohio ha lite revansch från förra året. Även Helena Paparizou finns med bland dom deltagande, det blir hennes första svenska meodlifestival torts att hon vunnit Eurosvisions stora tävling en gång.

Linköping

Den andra deltävlingen går av stapeln den 8 februari 2014 i Linköpning, där uppträder bland annat Martin Stenmark som varit med tidigare i detta sammanhang. Kan vara läge att lägga ett spel på vilken som kommer att vinna hela melodifestivalen detta år redan nu.

Göteborg

I Göteborg som för övrigt funnits med att sända deltävlingar sedan starten av deltävlingsändingarna började 2003, nu sänds tävlingen den 15 februari med tävlande som bland anndra Oscar Zia och Dr Alban. Det är många debutanter i startfältet i Göteborg, Dr Alban är en av dessa.

Örnsköldsvik

Det blir tredje gången som Örnsköldsvik står som värd för en deltävling, den 22 februari närmare bestämt och det är den sista deltävlingen innan Andra Chansen och den stora finalen sänds. I Örnsköldsvik så tävlar bland andra favoriterna Alcazar och Linda Bengtzing.

Linköping & Stockholm

Den 1 mars så sänds Andra Chansen från Linköping där alla de som gått vidare i deltävlingarna till just denna grupp tävlar om de sista platserna i den stora finalen som sänds från Friends Arena i Stockholm den 8 mars. Vi önskar alla deltagare lycka till och ser med spänning fram emot fantastiska uppträdanden framöver.