1230024-concert-ticketKostnaderna för konsertbiljetter har skjutit i höjden, särskilt sedan fenomenet med en andrahandsmarknad växt sig så stor. När stora världsartister kommer på besök så vill många passa på att se sina idoler och då är de beredda att lägga en större summa på en biljett om de är tvungna. Människor som ser en business i det hela och utnyttjar andrahandsmarknaden tjänar idag orimligt stora summor pengar på att köpa populära biljetter för att sedan sälja dem mångdubbelt så dyrt.

Dynamisk prisbild

Nu har dessutom ett nytt fenomen dykt upp. Svenska Dagbladet skriver i en artikel om de stora biljettaktörerna som tidigare var kritiska till dyra andrahandssystem, men som idag jobbat fram en egen variant med marknadsdrivna priser, eller så kallad dynamisk prisbild. Priserna på biljetterna styrs efter hur populära de är, på liknande sätt som priset på tåg- och flygbiljetter länge gjort. Särskilt mycket pengar gör de sig också på de så kallade platinumbiljetter som erbjuder köparen en plats med bästa möjliga läge vid uppträdandet. Denna typ av biljetter kan kosta flera gånger det ordinarie priset för konsertbiljetterna. Det handlar då om platser där man både ser bäst och sitter skönast men priserna kan ändå vara omotiverat höga.

Striktare regler

Det har börjat pratas om att strama åt och reglera andrahandsmarknaden ytterligare för att skydda konsumenterna och det kommer förhoppningsvis att dra ner priserna till mer rimliga nivåer. Under tiden som den processen växer fram kan sugna biljettköpare istället leta förmånliga erbjudanden och rabatter via nätet. Det har blivit riktigt vanligt med rabattkoder till allt möjligt och sidor som Rabatterat samlar ihop alla på en och samma plats för att göra det enklare för konsumenten att hitta det denne söker. Det är trots allt viktigt att konsumenterna, i det här fallet konsertbesökarna, betalar skäliga summor och inte blir utnyttjade.Så nästa gång din favoritartist kommer till Sverige – glöm inte att göra en sökning på nätet efter de förmånligaste priserna innan du köper dina biljetter!