Att bygga ihop en enkel hemstudio behöver inte vara dyrt. Med några enkla knep så kan man spara mycket pengar utan att tumma allt för mycket på kvalitén. 

Absorbenter

För att man skall kunna spela in sång och instrument på ett bra sätt kan det vara riktigt passande att installera ett gäng absorbenter runt omkring i rummet. Absorbenternas jobb är att fånga upp en del av ljudet som studsar runt i rummet och på så sätt minska eko och andra problem som kan åstadkommas av kala väggar. Att köpas dessa kan i många fall vara ganska dyrt, men som tur var går det även att göra absorbenter själv. Genom att följa denna guiden kan man fixa enkla, bra och billiga absorbenter.

Dator och ljudkort

Grunden i en modern studio är så gott som alltid en dator. Här är det upp till dig hur mycket du vill spendera men det är bäst att inte snåla för mycket. När det kommer till ljudkortet så behöver man tänka efter hur många kanaler man behöver spela in samtidigt samt vilka instrument som skall användas. Om man kan nöja sig med att spela in med två kanaler åt gången så går det idag att få bra ljudkort för under 2000 kronor. Oavsett vilken modell man väljer så gäller det självklart att leta runt på internet efter rätt rabatter och erbjudanden för att få den för bästa pris.